Digikierto
Digikierron Danyel-ohjelmisto simuloi ja laskee kiertotalouden ja muiden uusiutuvien energiamuotojen tuotantolaitosten kustannuksia. Sovelluksessa käsitellään niin raaka-aineiden, logistiikkaketjun kuin tuotantolaitteiston hintoja. Asiakas voi näin löytää tuotantopaikalleen optimin sijainnin, mitata arvoketjun päästöjä ja valita tuotantolaitokselle oikean kokoiset laitteet. Sovellus kertoo mitä lopputuotteita eri raaka-aineista syntyy ja mahdollistaa optimaalisen tuotantosuunnitelman. Kun simulointi on valmis sovellus kertoo liiketoiminnan numerot.
Buutti aloitti Digikierron ohjelmistoprojektissa toukokuussa 2022. Kiertotalouden alalla pitkään työskennellellä Ilkka Kovalaisella ja myyntialan ammattilaisella Joonas Heikkisellä oli ajatus uudesta ”biokaasulaskurista”. Buutti valikoitui toteuttajaksi ensimmäisen kokouksen perusteella.
”Peetulla oli hyvä tekemisen asenne. Viikkoja kestävien työpajojen ja palaveerauksen sijaan Buutilla oltiin valmiina työntekoon ja projekti saatiin nopeasti liikkeelle”, Joonas toteaa.
Buutilla projektissa olivat mukana Buutin perustajat Peetu Nuottajärvi, Dan Ackers sekä junior-kehittäjä Niko Sotka, joka projektin jälkeen sovitusti rekrytoitui Digikierrolle.
”Niko on todella analyyttinen kehittäjä ja suunnitelee aina tekemisensä pitkällä juoksulla. Hän on oppinut todella nopeasti myös toimialaa, nimittäisin kyllä jo senioriksi”, kertoo Joonas.
Digikierron liiketoiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. ”Tällä hetkellä ei tarvitse aktiivisesti mainostaa, kun on enemmän tilausta kuin mitä ehtii tehdä”, miettii Ilkka Kovalainen. Digikierto on tällä hetkellä viimeistelemässä kansainvälisille markkinoille suunnattua, materiaali- ja energiavirtojen simulointiin kehitettyä Danyelia, jonka myynti käynnistetään ensi vuonna.
YLE
Emma1234 on alunperin Oamk:n EduLab-koulutuksessa ideoitu ja teini-ikäisille suunnattu tarinapohjainen peli, jossa surffaillaan sosiaalisessa mediassa. Pelin tavoitteena on selvittää, kuka luokkalaisista stalkkaa Emmaa. Idea pärjäsi EduLabissa niin hyvin, että siitä kiinnostui myös YLE, joka lopulta rahoitti pelin kehityksen. Buutin vastuuna pelistä oli koko ohjelmistopuolen toteutus. Projekti ohjelmointiin Reactilla ja toteutukseltaan Emma1234 vastasi hyvin pitkälti aidon sosiaalisen median palvelun kehitystä, mutta mukana on myös peliä varten tarvittavia erikoisuuksia, kuten tarinan etenemistä varten tarvittavat automaattiset tapahtumat. Tarvittiin myös koodia, joka lataa pelin tarinan, kuvat sekä henkilöt tarinankirjoittajien ja graafikkojen tekemistä tiedostoista. Tämän latauskoodin laajentuuvuden avulla pelin suunnittelijat pystyivät tekemään pelistä YLE:lle myös kakkososan ilman Buutin apua.
Buutilta Emma1234:sta olivat tekemässä Perttu, Fayjus sekä projektia johtanut Peetu. Projekti sujui hyvin ja YLE:ltä saatiin erinomaista palautetta.
Emma1234:ää voi kokeilla YLE:n sivuilla: https://yle.fi/aihe/emma1234
Cargo Online
Cargo Online on uusi alustapalvelu rahdin tilaamiseen kuljetusyrityksiltä. Palvelu tehostaa rahdin kuljettamista auttamalla kuljettajia yhdistelemään rahtikuljetuksia sekä täyttämällä rekan tai kuorma-auton myös paluumatkalle. Tämä rahtien yhdistäminen tottakai säästää rahan lisäksi myös luontoa!
Cargo Onlinen yrittäjä kommentoi Buuttia seuraavasti: ”Taitava, luotettava ja loistava yhteistyökumppani kaikkiin projekteihin.” ja oli erityisen tyytyväinen Buutin kykyyn selittää tekniset asiat selkokielisesti.
Projekti toteutettiin React ja Node.js teknologioilla. Päävastuussa toteuttamisesta oli Buutilta Peetu Nuottajärvi, Eero Salla ja Niko Sotka.
Medipesti
Medipesti on uudenlainen digitaalinen lääkärirekrytointialusta: Ylilääkäri tai muu rekrytoinnista vastaava henkilö voi ilmoittaa avoimista työpaikoista omasta web-käyttöliittymästään jonka jälkeen kandit ja lääkärit pystyvät selaamaan avoimia työpaikkoja ja hakemaan niihin mobiilisovelluksesta.
Järjestelmä on toteutettu React, Node.js ja React Native teknologioilla. Toteutuksesta
vastasivat Buutilta Peetu Nuottajärvi ja Eero Salla.
Holomonsters
Buutti osallistui Holomonsters-mobiilipelin jatkokehitykseen. Buutin vastuulla oli muun muassa rakentaa pelin taisteluosio ja uusi hirviöiden kehittämisjärjestelmä. Lisäksi päivitimme hirviöiden piirtologiikan ja rakensimme visuaaliset efektit taisteluiden iskuihin. Kehittämisessä mukana Buutilta oli Peetu Nuottajärvi, Timo Kähtävä ja Perttu Tuovinen.
Holomonsters-pelin luoja Oskari Autti kommentoi Buutin työskentelyä seuraavasti:
“Buutti Oy hoiti Holomonsters -pelin jatkokehityksen kiitettävästi ja tekijät toivat peliin myös hyviä uusia näkökulmia ja parannusehdotuksia. Suosittelen Buuttia yhteistyökumppaniksi.”
Diffo Solutions
Diffo Solutions Oy kehittää kannattavuuden suunnittelu- ja seurantaohjelmistoa kuljetusalalle. Yhtiön päätuote Diffo on verkkosovellus kuljetusyrityksille, jolla voidaan tehdä validoituja päätöksiä päivittäisestä toiminnasta, lisätä liiketoimintaosaamista ja vähentää manuaalista työtä. Ohjelmiston avulla lasketaan ajoneuvokaluston kustannusrakenne ja kannattavuus, suunnitellaan tuleva toiminta ja seurataan kaluston ja tehtävien kannattavuutta jopa reaaliaikaisesti.
Buutilta Diffon projektia työstävät Perttu ja Joonas, joiden vastuulla on ollut alkuperäisen ohjelmiston jatkokehitys. Teknologioina käytössä on Vue ja .NET. Buutti Oy vakuuttui projektin edetessä Diffon liikeideasta ja Buutti onkin nyt yksi Diffo Solutionsin sijoittaja ja ylpeä osakkeenomistaja.
Sharp Dis-Chord
Buutin Peetu Nuottajärvi ja Rene Orosz ovat toteuttaneet Sharp Dis-Chordille kaksi ohjelmistoprojektia. Ensimmäinen projekti on kenttäeditori Roll & Rock -mobiilipeliin. Kyseessä on kouluille suunnattu oppimispeli, jossa oppilaan tarkoitus on yhdistellä kuvia ja tekstiä toisiinsa. Esimerkiksi maantiedeaiheisessa pelissä kuva Eiffelin tornista, Pariisi ja Ranskan lippu voisi olla oikea vastaus. Roll & Rock -editorilla opettaja voi helposti luoda uusia pelejä oppilaille. Editori mahdollistaa kuvien ja tekstin helpon lisäämisen peliin sekä opettajalle mahdollisuuden valita oikeat vastaukset. Pelissä on myös työkalut oppilaiden menestyksen seuraamiseen pelissä.
Toisena projektina Sharp Dis-Chordille toteutettiin Narrapix. Alunperin Itä-Suomen yliopistossa 2016 tuotetun idean pohjalta oli valmiina lautapeliversio Arviointimaa: lapsille tarkoitettu itsearviointimenetelmä koulujen käyttöön. Buutin vastuuna oli toteuttaa digitaalinen versio Joensuun ja Oulun normaalikouluille. Narrapixissa oppilaat siirtelevät erilaisia symboleita mielikuvituksellisella kartalla samalla perustellen tekemiään siirtoja. Ohjelmisto nauhoittaa oppilaan siirrot ja puheen, jolloin opettaja pystyy myös myöhemmin tarkastelemaan oppilaan arviointia.
Molemmat projekteista on toteutettu käyttäen Reactia ja Node.js:ää.