YLE

Emma1234 on alunperin Oamk:n EduLab-koulutuksessa ideoitu ja teini-ikäisille suunnattu tarinapohjainen peli, jossa surffaillaan sosiaalisessa mediassa. Pelin tavoitteena on selvittää, kuka luokkalaisista stalkkaa Emmaa. Idea pärjäsi EduLabissa niin hyvin, että siitä kiinnostui myös YLE, joka lopulta rahoitti pelin kehityksen. Buutin vastuuna pelistä oli koko ohjelmistopuolen toteutus. Projekti ohjelmointiin Reactilla ja toteutukseltaan Emma1234 vastasi hyvin pitkälti aidon sosiaalisen median palvelun kehitystä, mutta mukana on myös peliä varten tarvittavia erikoisuuksia, kuten tarinan etenemistä varten tarvittavat automaattiset tapahtumat. Tarvittiin myös koodia, joka lataa pelin tarinan, kuvat sekä henkilöt tarinankirjoittajien ja graafikkojen tekemistä tiedostoista. Tämän latauskoodin laajentuuvuden avulla pelin suunnittelijat pystyivät tekemään pelistä YLE:lle myös kakkososan ilman Buutin apua.

Buutilta Emma1234:sta olivat tekemässä Perttu, Fayjus sekä projektia johtanut Peetu. Projekti sujui hyvin ja YLE:ltä saatiin erinomaista palautetta. 

Emma1234:ää voi kokeilla YLE:n sivuilla: https://yle.fi/aihe/emma1234

Diffo Solutions

Diffo Solutions Oy kehittää kannattavuuden suunnittelu- ja seurantaohjelmistoa kuljetusalalle. Yhtiön päätuote Diffo on verkkosovellus kuljetusyrityksille, jolla voidaan tehdä validoituja päätöksiä päivittäisestä toiminnasta, lisätä liiketoimintaosaamista ja vähentää manuaalista työtä. Ohjelmiston avulla lasketaan ajoneuvokaluston kustannusrakenne ja kannattavuus, suunnitellaan tuleva toiminta ja seurataan kaluston ja tehtävien kannattavuutta jopa reaaliaikaisesti.

Buutilta Diffon projektia työstävät Perttu ja Joonas, joiden vastuulla on ollut alkuperäisen ohjelmiston jatkokehitys. Teknologioina käytössä on Vue ja .NET. Buutti Oy vakuuttui projektin edetessä Diffon liikeideasta ja Buutti onkin nyt yksi Diffo Solutionsin sijoittaja ja ylpeä osakkeenomistaja.

Sharp Dis-Chord

Buutin Peetu Nuottajärvi ja Rene Orosz ovat toteuttaneet Sharp Dis-Chordille kaksi ohjelmistoprojektia. Ensimmäinen projekti on kenttäeditori Roll & Rock -mobiilipeliin. Kyseessä on kouluille suunnattu oppimispeli, jossa oppilaan tarkoitus on yhdistellä kuvia ja tekstiä toisiinsa. Esimerkiksi maantiedeaiheisessa pelissä kuva Eiffelin tornista, Pariisi ja Ranskan lippu voisi olla oikea vastaus. Roll & Rock -editorilla opettaja voi helposti luoda uusia pelejä oppilaille. Editori mahdollistaa kuvien ja tekstin helpon lisäämisen peliin sekä opettajalle mahdollisuuden valita oikeat vastaukset. Pelissä on myös työkalut oppilaiden menestyksen seuraamiseen pelissä.

Toisena projektina Sharp Dis-Chordille toteutettiin Narrapix. Alunperin Itä-Suomen yliopistossa 2016 tuotetun idean pohjalta oli valmiina lautapeliversio Arviointimaa: lapsille tarkoitettu itsearviointimenetelmä koulujen käyttöön. Buutin vastuuna oli toteuttaa digitaalinen versio Joensuun ja Oulun normaalikouluille. Narrapixissa oppilaat siirtelevät erilaisia symboleita mielikuvituksellisella kartalla samalla perustellen tekemiään siirtoja. Ohjelmisto nauhoittaa oppilaan siirrot ja puheen, jolloin opettaja pystyy myös myöhemmin tarkastelemaan oppilaan arviointia.

Molemmat projekteista on toteutettu käyttäen Reactia ja Node.js:ää.